You are entering Slovenian store.

OK




Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:
To poletje ohladite vaše dojenčke s pralnimi plenicami
24. junij, 2019


Težko prenašate ekstremno vročino in žgoče sonce? Vaš dojenček jo prenaša še težje.
Novorojenčki imajo zelo občutljivo in mehko kožo, katera je zelo dovzetna za zunanje vplive, kot sta mraz ali vročina. Če jih povijamo v plastične plenice za enkratno uporabo, jim to povzroča veliko neugodja, pregrevanje kože skupaj z izločki pa lahko vodi tudi do vnetja kože. Vašemu malčku zato privoščite le najboljše, in ga previjte v ekološke pralne plenice.

In zakaj so pralne plenice boljše od navadnih plenic za enkratno uporabo?

So paro prepustne.

Pralne plenice so izdelane iz blaga in omogočajo koži da diha. Zunanja plast pralnih plenic je izdelana iz poliestra, obdelanega s poliuretanom, kateri omogoča prehod molekul zraka, ne prepušča pa tekočine. Gre za visoko tehnološki material, ki se uporablja tudi v proizvodnji športnih oblačil. Plastične plenice za enkratno uporabo imajo svoj zunanji sloj izdelan iz naftnih derivatov, ta material pa ne prepušča zraka, zato se koža pod njim kuha. Naredite preprost preizkus: na eno nogo so zapnite plastično plenico za enkratno uporabo, na drugo pa pralno plenico iz naravnih materialov. Pojdite ven in čez pol ure odstranite obe plenici, nakar poglejte, kaj se dogaja s kožo na eni in na drugi strani...

So tanke.

Pralne plenice niso samo vodo neprepustne, pač pa so tudi tanke. Plenice iz naravnih materialov (konoplja, bambus, bombaž) so krojene tako, da omogočajo naravno gibanje dojenčkov, niso pretežke in so v hudi poletni vročini pravi balzam za kožo. Tudi več plasti blaga nikoli ne segreje kože tako, kot jo lahko plenica za enkratno uporabo.

So lepe.

Pralne plenice niso samo udobne, so pravi modni dodatek. Posebej poleti je čas, da oblečete dojenčka samo v pleničko (kratke hlačke tako niso potrebne) in ohlapno majico, pri čemer so na voljo čudoviti potiski in vzorci, primerni tako za fantke in punčke. Tudi ekološke pralne plenice so lahko potiskane (seveda z manj intenzivnimi barvami) v nežnih naravnih barvah. 

So vzdržljive in ekonomične.

Uporaba pralnih plenic je bolj ekonomična od plenic za enkratno uporabo. Pralne plenice so sešite iz najboljših tkanin, so ročno izdelane iz materialov, ki so testirani na škodljive snovi. Vzdržijo tudi več kot 5000 ciklov pranja, oziroma tudi 3 zaporedne otroke. Z uporabo pralnih plenic lahko v povprečju prihranite 1000 EUR (vključno s stroški pranja). Izračun upošteva povprečno ceno plenice in odvajanje pri 2,5 letih starosti. Seveda so na trgu še cenejše plenice, vendar, si jih res želite v stiku s kožo s svojim dojenčkom? Če obstaja cenejša in bolj zdrava rešitev?

Okolju prijazne

Nenazadnje, pralne plenice niso samo boljša izbira za vašega dojenčka, pač pa tudi za naš planet. Pralne plenice lahko uporabite znova in znova, po koncu uporabe pa jih lahko uporabljate kot krpe za čiščenje. Vsak otrok od rojstva do kahlice ustvari kar 2 toni odpadnih plenic za enkratno uporabo in vsaka od njih na smetišču razpada 500 let ali več...nato se v obliki mikroplastike vrne v našo vodo, zemljo in hrano...
zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.