You are entering Slovenian store.

OK
Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:

Uporaba pralnih plenic je udobna,
higienična in ekonomična.
Ekološke

Pralne plenice manj onesnažujejo okolje, ker ne tvorijo skoraj nič odpadkov.

Več

Zdravju prijazne

Pralne plenice so mehke, prijetne na otip, otroku pa omogočajo, da hitreje začuti mokroto in se tako lažje odvadi plenic.

Več

Enostavna uporaba

Če niste doma, s seboj vzemite pralno vrečko za plenice, v katero boste odvrgli umazano plenico. Ne bo vam treba iskati smetnjaka ali koša za umazane plenice kot pri plenicah za enkratno uporabo.

Več

Prihranek

Otrok v povprečju potrebuje približno 6 plenic na dan. Veliko novorojenčkov potrebuje dvakrat toliko pleničk, v povprečju pa vsaj 8-10 na dan, medtem ko jih večji otroci potrebujejo dosti manj, v povprečju 4 plenice na dan, zato pri povprečni rabi 6 pleničk na dan v enem mesecu porabite kar 180 plenic za enkratno uporabo!

Več

EKOLOŠKE


Plenice za enkratno uporabo predstavljajo 2–3 % vseh odpadkov iz gospodinjstev, v mešanih ostankih odpadkov pa predstavljajo vse do 40 %.

  • otrok do kahlice porabi približno 5.000 plenic za enkratno uporabo, kar predstavlja povprečno 2 toni odpadkov, kateri na odlagališčih odpadkov razpadajo med 200 in 500 leti, nekaj plenic pa konča tudi v sežigalnicah odpadkov, strupi iz njih se nato sproščajo v ozračje.
  • letno na svetu podrejo približno bilijon dreves za izdelavo lesne pulpe, iz katere so narejene plenice za enkratno uporabo. Za umetne materiale pleničk za enkratno uporabo (zunanji nepremočljivi sloj, vpojni gel) pa porabijo ogromne količine nafte, vode in energije.
Pralne plenice so po drugi strani uporabne tudi za 2 zaporedna otroka, in so izdelane iz naravi prijaznih materialov (konoplja, bambus, organski bombaž). Po koncu uporabe jih lahko z lahkoto uporabimo tudi v druge namene (krpe za čiščenje).
ZDRAVJU PRIJAZNE

Pralne pleničke so izdelane iz mehkih, paro prepustnih materialov. Pri njih lahko takoj ugotovite, ali so mokre ali ne; zato otroka pogosteje previjemo, kar je zdravju veliko bolj prijazno. Veliko prednost za otroka predstavlja tudi kroženje zraka; koža pod pralno plenico se segreva manj kot pri plenicah za enkratno uporabo, hkrati pa so otroci v njih tudi manj nagnjeni k pojavu pleničnega izpuščaja.

Plenice
za enkratno uporabo vsebujejo koktajl kemikalij, med njimi: dioksin, sodijev poliakrilat, ftalate, parfume in belila. Škodljivost vsake od teh substanc je bila že večkrat dokazana. Izredno vpojno jedro, ki sestavlja plenice za enkratno uporabo, ohranja nenehen občutek suhosti, ne glede na to, ali se otrok v pleničko večkrat zaporedoma polula. Zato otroci kasneje občutijo povezavo med tiščanjem, izločanjem in mokrim občutkom v hlačah, in posledično ostajajo dlje v plenicah. Še ne tako dolgo nazaj, ko so bili vsi otroci v pralnih plenicah (tistih klasičnih tetra plenicah), so bili le redki v plenicah dlje kot eno leto. Danes je povprečen čas za odvajanje od plenic precej podaljšan, celo do tretjega leta starosti.

Zlasti ženske dobro vemo, kako neprijeten občutek lahko povzročijo plastični higienski vložki v tistih dneh v mesecu. Predstavljajte si, da bi jih morali nositi dve leti in pol!

Dojenčkova koža je zelo občutljiva in hitreje prepušča kemikalije, bolj je tudi dovzetna na zunanje dražljaje. Privoščite svojemu malčku le najboljše in jih povijajte v naravne materiale pralnih pleničk MOOM.

ENOSTAVNA UPORABA

  • Po previjanju umazano pralno plenico odvržete v vedro za plenice.
  • Na 2-3 dni jih operete v pralnem stroju na 40-60 stopinjah C. To opravilo vam bo vzelo največ 5 minut.
  • Ko so pralne pleničke oprane, vam bo obešanje vzelo dodatnih 5 minut (ali celo manj, če jih boste posušili v sušilnem stroju).
  • 2-3 krat tedensko pranje vas potem stane vsega skupaj dodatnih 15 minut dela.
Potemtakem je odveč strah, da vam bo pranje pralnih plenic zavzelo življenje.

Kot vse druge obveznosti, ki jih prinese starševstvo, se tudi tega opravila zlahka navadite in kmalu postane del dnevne in tedenske rutine. Pralne pleničke vas ne bodo dodatno obremenile nič bolj kot pranje ostalega perila.

Naj pralni stroj opravi svoje delo in vam pomaga pri uporabi bolj zdravih, ekoloških in varčnih pleničk.
PRIHRANEK

Otroci v povprečju potrebujejo plenice do starosti dveh let in pol. V tem obdobju starši za plenice za plenice za enkratno uporabo zapravijo veliko denarja (v povprečju med 1000 in 1500 EUR).

Pri uporabi pralnih pleničk pa se vam v enakem obdobju hitro pozna prihranek. V povprečju potrebujete 20-30 pralnih plenic, odvisno od tega, ali jih perete na dva ali tri dni.

Pralne plenice Moom so nastavljive velikosti in tako uporabne od 3-15 kg ali več (odvisno od oblike otrokovega telesa), dokler se vaš otrok ne navadi na kahlico. Pleničke Oops so uporabne tudi pri večjih otrocih, ki potrebujejo plenice samo ponoči.

Če otrok uporablja plenice dlje od dveh let in pol, so mesečni stroški uporabe pralnih plenic še nižji. Ob skrbni negi pralnih pleničk jih lahko uporabite še za drugega otroka, kar prepolovi strošek nakupa.

Privoščite sebi in svoji družini več in ne zapravljajte denarja za pleničke, ki jih lahko uporabite samo enkrat, nato pa jih odvržete v koš za smeti. 

S pralnimi pleničkami lahko prihranite vse do 1000 EUR...zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.