You are entering Slovenian store.

OK
Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:

POGOSTA VPRAŠANJAZanima me kje izdelujete vaše pralne plenice?


Pralne pleničke OOPS, kot tudi vsi izdelki OOPS se šivajo v Sloveniji. Naše zelo izkušene šivilje sodelujejo pri razvoju produkta, nenehno spremljamo nove smernice in se prilagajamo odzivom tržišča. Potisk na pleničkah je naš avtorski dizajn, izdelan znotraj naše ekipe. Z nakupom naših pleničk podpirate slovensko gospodarstvo in obstoj družinskih podjetij.


Običajno sama plenice perem na 95°C. Kolikšna je priporočena temperatura pranja za vaše? Kako prenesejo tako visoko temperaturo na dolgi rok?


Pralne pleničke OOPS se lahko perejo pri temperaturah vse do 95°C. Študije pa nakazujejo, da so pralne pleničke higiensko oprane že pri 60 °C. Pranje pri višjih temperaturah je tako dolgoročno nepotrebno, in zahteva več električne energije, zato vam priporočamo vsakodnevno pranje na 40-60°C. Četudi pa bi jih želeli prati na tako visokih temperaturah, je njihova pričakovana življenjska doba vsaj 2 leti. Dejstvo pa je, da se vsak material hitreje obrablja pri višjih temperaturah pranja, zato se z nižjo temperatura pranja tudi podaljšuje njihova življenjska doba. Pralne pleničke so sešite iz zelo vzdržljivih materialov, kateri bi vam naj služili tudi za 2 zaporedna otroka.


Imamo možnost izbiranja pri zapenjanju pleničke pritiskači /ježki? Če ja, kako se slednji obnesejo?


Zapenjanje pleničke z ježki je lažje in hitrejše, medtem ko je zapenjanje s pritiskači bolj zanesljivo. Govorimo seveda o tistem obdobju, ko si otroci začnejo sami slačiti pleničke ;) Oba sistema zapiranja se odlično obneseta, pri čemer pa večina staršev kombinira tako ježke, kot pritiskače. Če boste morali ponoči previti dojenčka, je gotovo lažje namestiti ježke, medtem ko se s pritiskači da bolje uravnavati nastavitev obsega pleničke okoli trebuščka. Tako ježki kot pritiskači pa imajo možnost prekrivanja in tako se lahko plenička nastavi na minimalno velikost za uporabo pri novorojenčkih. Naši ježki so zelo kvalitetni in pleničke imajo všito zaščito za ježke, tako da se med pranjem ne lepijo na ostalo perilo.


Kako dolga je garancija in na katere dele ter kaj pomeni 100% varen nakup. Ali tudi že uporabljene vzamete nazaj? Kako dolgo?

Pralne pleničke so produkt, pri katerem ne moremo nuditi klasične garancije, kot recimo pri gospodinjskih aparatih. Ob vsakem nakupu pleničkam priložimo podrobna navodila za uporabo in vzdrževanje. Zagotavljamo vam neoporečen izdelek, in v kolikor pri pravilni rabi v roku 1 leta pride do poškodbe materiala, vam lahko pleničko zamenjamo, ali pa jo popravimo. Seveda je ob tem potrebno ugotoviti tudi, kaj je šlo narobe, kakšen postopek pranja ste uporabili, kakšna pralna sredstva itd.

100 % varen nakup pomeni, da nam lahko v roku 30 dni vrnete nove, neuporabljene in originalno zaprte pleničke brez vsakega pojasnjevanja ali prošnje. Varen nakup pomeni tudi to, da boste dobili točno to, kar boste želeli (točno izbrane vzorce in v točno izbranem številu), ter v nepoškodovanem stanju (v varni embalaži) direktno do vašega doma.


Kako nastavim pleničko, da med nogicami ne premoči?Pralne pleničke segajo na trebuščku nekoliko nižje, kot pleničke za enkratno uporabo, zato ste jih morda nastavili v preveliko velikost. Načeloma pa so naše pleničke zelo nastavljive in tako prav večini otrok. Pri nameščanju pleničke bodite pozorni tudi na to, da gre plenička med nogicami tam, kjer gre ponavadi spodnje perilo in da elastika med nogicami ni previsoko na stegnih (med gibanjem se bo plenička tako pomaknila nižje med nogice in bo nastala vrzel-skozi katero plenička spušča). Prav tako bodite pozorni, da ne uporabljate pretesnih bodijev- le ti se lahko zataknejo pod rob pleničke in nase vlečejo vlago.

Uporabljate oba vložka naenkrat, ali pa samo enega? Naši vložki so narejeni iz mešanice konoplje in bambusa in svojo maksimalno vpojnost pridobijo šele z mnogimi pranji, kar pa lahko pospešite na ta način, da vložke čim večkrat operete, posebej, ko so še novi. V vmesnem času pa uporabljate oba vložka naenkrat. Pralne pleničke je treba menjavati pogosteje, kot tiste za enkratno uporabo. Ja, saj bi tudi te morali po vsakem lulanju, pa jih ponavadi ne, ampak šele takrat, ko ne zdržijo več. Z opazovanjem otrokovega ritma izločanja (posebej v prvem letu življenja) boste pridobili veliko izkušenj in skupaj z otrokom se bosta hitreje naučila kdaj je čas za lulanje. Tako boste lahko spontano prešli na kahlico, saj boste točno vedeli, kdaj otrok pogosteje lula. Recimo po obrokih, po spanju, po pitju tekočine itd. Mlajši otroci lulajo vsako uro (ker pa izločajo le majhne količine urina naenkrat, pleničke zdržijo tudi večkratno izločanje), nekje po 6.mesecih pa se ta interval rahlo podaljšuje (se pa povečuje količina urina), po 1. letu je tako že na vsake 3.ure (s povečano količino urina). Z rednim previjanjem boste tudi hitreje spodbudili otrokovo zavest o tem, da izločanje pomeni mokro pleničko, kar vam bo v pomoč pri zgodnjem uvajanju na kahlico.

Če uporabljate preveč pralnega praška, lahko le ta ostaja v vpojnih naravnih vlaknih, kar zmanjšuje njihovo vpojnost. Za pranje pleničk uporabljajte res minimalno količino praška, oz. pralne oreščke, oz. pralne krogle.Zanima me ali imate kakšne izkušnje z velikimi dojenčki in vašimi pleničkami? Naš sinček je pri 5 mesecih težek že 9kg in visok 70cm. Zanimam se za nakup pralnih plenic - a se bojim, da bi mu bile prekmalu premajhne, ker je nadpovprečno velik. Imate kaj izkušenj z tem?

Pralne pleničke OOPS so nastavljive in so tako prav otrokom vse od rojstva pa do 3,5 let. Njihova prednost je tudi v tem, da so nastavljive tako v obsegu trebuščka, kot po dolžini, s čimer jih lahko prilagajamo obsegu nogic. Možno jih je nastaviti v kar 4 različne velikosti, tako da ni bojazni, da bi bile prehitro premajhne. Otroci z rastjo tudi spreminjajo obliko telesa. Tako ni nič nenavadnega, če se v nekem obdobju poredijo in imajo debel trebušček in nogice, čez mesec dni pa naenkrat hitro zrastejo in so nogice in trebušček suhe. Le z nastavljivimi pleničkami, kot so OOPS, lahko nenehno prilagajate pleničko obsegu otrokovega telesa.


Zanimam se nakup kompleta za novorojenko (hči od nečaka) začetni paket. Brala sem, da imate brezplačno dostavo, želela bi, da se zmenimo tako, da jaz plačam, pošljete pa na nečakov naslov, ker bi bilo to darilo. Še prej bom pri nečaku preverila, če imajo namen prati. Jaz osebno zelo zagovarjam naravne materiale, nisem pa prepričana, kako bo to všeč njegovi partnerki.

Seveda lahko pošljemo pleničke na drug naslov (le to potem navedite v opombe ob naročilu). Torej, kot naročnika napišite sebe, v opombe pa ime, priimek in naslov osebe, ki bo prejela paket. Če želite, lahko paketu dodamo voščilnico v vašem imenu (v tem primeru nam prosim sporočite, kaj naj napišemo nanjo).

Veliko današnjih mamic najprej pomisli, da jim bodo pralne plenice prinesle ogromno dodatnega dela, vendar temu ni tako. Vse, kar je potrebno je, da jih na 2 dni vržete v stroj in ga vklopite, obešanje pleničk pa vam bo vzelo cca. 10 minut. Moderne pralne plenice so zelo enostavne za uporabo in vzdrževanje. Po prihodu otroka na ta svet je seveda najboljše, da ga povijemo v naravne materiale, ki omogočajo koži, da dihajo.


Zanima me, kako pri vaši pralni plenički z prileganjem oblačil. Ker je verjetno večja oz debelejša od plenic za enkratno uporabo. Ali se plenico menja takoj ko se prvič polula ali zdrži več lulanj? Kako je narejena v pasu- ali lahko žuli pri puzanju in plazenju po trebuščku?

Naše pralne pleničke so nekoliko manj debele, kot ostale, ker jih sestavlja manj plasti, oz. manj volumna. Sestavljene so le iz ovoja, ter iz dveh vložkov. Priporočam vam, da prilagodite izbor oblačil, ki jih kupujete za vašega malčka. Še posebej so priporočljive udobne in dovolj široke trenirkice, raztegljive žabice in haremske hlače. Včasih pa je najbolje kupiti eno večjo številko oblačil.

Priporočamo vam, da pleničko menjate, ko je mokra. Kdaj je dovolj mokra, boste morali presoditi sami. V povprečju pa bi naj ena plenička zdržala nekje 2-3 ure (odvisno od količine popite tekočine).

Pravilno nameščena plenička Oops ne ovira gibanja, prav tako ne žuli med plazenjem po trebuščku. Seveda pa lahko vsako oblačilo, tudi pralna plenička, pusti sledi, kolikor se na to mesto pojavlja dolgotrajen pritisk ali drgnjenje.


Imam dva otroka, stara 6 mesecev in 2 leti, ki sta v plenicah, vendar uporabljam te za enkratno uporabo. Zanimam sem za nakup paketa od rojstva do kahlice, vendar imam še par vprašanj. Ali lahko plenice iz zgoraj omenjenega paketa uporabim za oba otroka? Starejši jih uporablja samo še za spanje. In ali so tako vpojne, da zdržijo celo noč. Ker starejšega ponoči ne previjam, tako da ima isto plenico na sebi nekje 10/11 ur. Mlajšo pa nazadnje previjem nekje ob 23.00, potem pa do 7.00 ali 8.00 nič.

Pleničke so nastavljive velikosti, tako da jih lahko uporabite za oba otroka hkrati.Za nočno rabo priporočamo, da skupaj s pleničko uporabite dodatni vložek, kar vam bo zagotovilo mirno noč in ne bo nobene potrebe po dodatnem previjanju.


Prebrala sem, da je pralne pleničke po prvem pranju potrebno posušiti v sušilnem stroju. Jih lahko na zraku? Zbrala bi različne motive. Se bodo razbarvale, če jih operem skupaj?

Med šivanjem se v nepremočljivem sloju pralne pleničke ustvarijo drobne luknjice (posledica vboda igle v blago). S sušenjem v sušilnem stroju lahko pospešimo zapiranje teh luknjic, četudi se bodo te zaprle same od sebe tekom več pranj v pralnem stroju. Tako lahko pleničke posušite tudi na zraku in jih normalno uporabljate. Pleničke se ne bodo razbarvale, njihova barva je obstojna pri pranju na 95 °C.


Zanima me, če je mogoča zamenjava pralne pleničke, en motiv za drugi?

Če je plenička še originalno zapakirana in še neodprta, nam jo lahko pošljete nazaj, pa vam jo zamenjamo za drugo.


V planu imam kupiti vaše plenice in sicer paket Od rojstva do kahlice pa me zanima, ali so v tem paketu tudi nočne plenice oz. ali se nočne sploh razlikujejo od ostali

Pralne pleničke OOPS so sestavljene iz ene plenice (večji vložek), ter manjšega vložka. Čez dan se tako uporablja samo plenička, ponoči pa plenički dodate še vložek. Gre za zelo enostaven sistem, ki pa ima vse funkcije tako dnevne, kot nočne pleničke. Pri drugih znamkah boste našli posebno oblikovane dnevne in nočne pleničke, mi pa smo s prakso in preizkušanjem ugotovili, da se univerzalen sistem obnese bolje.
zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.