You are entering Slovenian store.

OK
Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:

Prva uporaba

Pred prvo uporabo operemo tako plenice kot vpojne vložke.

Več

Nastavitev

Pralne plenice so mehke, prijetne na otip, otroku pa omogočajo, da hitreje začuti mokroto in se tako lažje odvadi plenic.

Več

Pranje

Pralne plenice so mehke, prijetne na otip, otroku pa omogočajo, da hitreje začuti mokroto in se tako lažje odvadi plenic.

Več

Priprava na prvo uporabo


Pred prvo uporabo operemo tako plenice kot vpojne vložke.

Pred prvo uporabo pralne plenice operite v pralnem stroju pri 60 ºC in jih posušite v sušilnem stroju pri nižji temperaturi. S tem boste zaprli luknjice, ki nastanejo v tekstilu med šivanjem.

Priprava vpojnih vložkov iz naravnih materialov (konoplja, bombaž, bambus):

  • pred prvo uporabo jih prekuhate v večjem loncu vrele vode ALI
  • najmanj trikrat jih operete na višji temperaturi v pralnem stroju.

Naravni materiali vsebujejo olja, ki se med postopkom izdelave vlaken ne odstranijo (to je še bolj izrazito pri organsko pridelanih vlaknih). Olja lahko odbijajo vodo, s pravilno pripravo vložkov pa jih zlahka odstranimo. Naravni materiali so tako sčasoma vedno bolj vpojni. Priporočeno je sušenje v senci ali v sušilnem stroju, pri sušenju na soncu vpojni vložki iz naravnih materialov namreč izgubijo del naravne mehkobe.


Nasveti za nastavitev

Štiri vrste pritiskačev na sprednji strani zagotavljajo, da bo plenica ustrezno nameščena.

S pravilno nastavljenimi plenicami

  • otroku zagotovimo udobje
  • preprečimo iztekanje tekočin
  • poskrbimo za lepo prileganje

Otroško telo z rastjo spreminja obliko, zato so le nastavljive plenice, kot so naše, uporabne za dalj časa. Tako ni čudno, če boste včasih iz večje nastavitve prešli na manjšo in nato čez dva meseca nazaj na večjo.

Velikost pleničke lahko prilagajate s 4 vrstami pritiskačev na sprednji strani plenice. Če opazite, da sprednji del pleničke vleče navzdol, nastavite pleničko na večjo velikost.

Prepričajte se, da se plenica udobno prilega otroku in da ni nobenih vrzeli pri nogicah ali okoli trebuščka. Plenica otroku ne sme biti pretesna. 


Pranje

Ko je čas za previjanje, polulano plenico odložite v vedro s pokrovom. Vanj ne nalivajte vode, kisa ali čistil. Iz pokakane pleničke je treba najprej odstraniti blato. Plenice najlažje očistite s tušem za spiranje pleničk, ki se namesti na straniščno školjko ali pa z uporabo lističev pleničnih predlog, s katerimi blato enostavno stresemo iz pleničke.

Pred odlaganjem plenic v vedro ali pred pranjem zalepite ježke na kvadraten košček blaga na notranji strani pleničke. S tem boste preprečili obrabo ježkov in lepljenje pleničk med seboj. 

Plenice v pralnem stroju najprej izperite s hladno vodo, nato pa jih operite na 60 stopinjah C (dovoljena temperatura pranja je vse do 90 stopinj C). Uporabite tretjino količine pralnega praška, ki jo priporoča proizvajalec. Ne dodajajte mehčalcev (prav tako naj pralni prašek ne vsebuje mehčalcev), belil ali kisa, uporabljajte le detergente brez encimov (le ti lahko na daljši rok razgradijo naravna vlakna). Če vaš pralni stroj to omogoča, vklopite še funkcijo dodatnega izpiranja ali višjega nivoja vode. Ne perite jih na programu, ki proizvaja paro, ker lahko ta poškoduje vodoodporno plast pleničk. Oprane plenice obesite na sonce ali pa jih posušite v sušilnem stroju pri nižji temperaturi.

Večina madežev bo izginila s pleničk med rednim pranjem, trdovraten madež pa izpostavite soncu, saj bo pod vplivom UV-žarkov zbledel. Naravno beljenje pospešite tako, da madež natrete z limoninim sokom.zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.