You are entering Slovenian store.

OK




Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:
Kako preprečiti pojav pleničnega izpuščaja?
09. marec, 2019
  • Pogosto previjanje Menjava "polne"pleničke igra ključno vlogo. Če je koža predolgo v stiku z vlago, je bolj dovzetna za encime, ki sprožijo nastanek pleničnega izpuščaja. Četudi vaš otrok ne joka ali se ne pritožuje zaradi mokrote v pleničnem predelu, ga je potrebno previti takoj, ko je plenica mokra. Poskušajte s previjanjem na približno 2 uri.
  • Zračenje pleničnega predela Preden zamenjate pleničko, omogočite pleničnemu predelu nekaj časa za dihanje (dojenčka položite na brisačo ali zloženo tetra plenico,v kolikor bi prišlo do "nesreče"). Če nimate časa za zračenje pleničnega predela, lahko namesto tega kožo popihate ali pa nekajkrat zamahnete s čisto pleničko. Tako se bo koža hitreje posušila.
  • Zrahljajte pleničko Plenička naj bo zapeta le toliko, da v razkoraku ni večjih vrzeli. Nikakor pa je ne zapenjajte tako, da se bo na mestu elastike pojavila rdečina in draženje.
  • Kemikalije Izogibajte se milom, ki vsebujejo parfume in alkohole, odišavljenim vlažnim robčkom in ostalim izdelkom, ki pridejo v stik z občutljivo otroško kožo. Zelo dobra preventiva je uporaba pralnih vlažnih robčkov, ki so namočeni v čisto vodo (milo uporabite le takrat, ko je to res potrebno).
  • Zamenjajte plenice - začnite z uporabo pralni plenic Plenice za enkratno uporabo so tako zelo vpojne, da lahko hitro izsušijo občutljivo otroško kožo, katera je potem še bolj nagnjena k pleničnemu izpuščaju. Pralne plenice so manj vpojne, kar pomeni pogostejše previjanje dojenčka (to pa spet vodi k manj pogostemu pleničnemu izpuščaju). Pri uporabi pralnih plenic bodite pozorni pri izbiri detergentov - hipoalergeni detergenti in dodatno izpiranje pleničk lahko preprečijo dodatno draženje kože.
  • Zaščitni sloj na koži Nanesite tanek sloj kreme na plenični predel. Bodite pozorni na to, da jo nanašate na suho, očiščeno kožo.
zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.