You are entering Slovenian store.

OK




Shopping from another country? Please choose your desired language.

English       Deutsch
Jezik:
Dojenček in čiščenje hiše - misija nemogoče
02. februar, 2019
Starši majhnih otrok dobro vedo, kaj to pomeni. Ponoči ne spiš, podnevi ne spiš, poješ nekaj na hitro, hranjenje, kuhanje, pranje, igra z otrokom, sprehod….in nato zagledaš prah. Večje kupe prahu, ki se skupaj z lasmi valjajo v obliki kepe v enem manj vidnem kotu. Ko si umivaš zobe, pogledaš v ogledalo, tam pa polno kapljic in umivalnik, ki je že videl lepše čase. Ja, to pomeni biti mama (ata malo manj, ker ponavadi to vse dela mama). Rada bi imela čist in urejen dom, pa je to vsakodnevna bitka med čiščenjem ali časom z malčkom.

Velikokrat tudi slišimo fraze, da umazan in razmetan dom pomeni, da je pri hiši otrok. In da starši raje kot čiščenje izberejo čas z otrokom. Pa četudi nadvse cenijo čas z malčkom…si vseeno želijo čistega doma. In tako smo nenehno razpeti med tem, da bi naredili vse ali pa se od utrujenosti zvečer najraje samo skrili pod odejo.

Včasih so družine živeli skupaj v večjih skupnostih, vsaj 2 ali 3 generacije pod isto streho. Takšen način bivanja seveda prinaša manj zasebnosti, imel pa je veliko prednosti pri razporejanju dela. Danes družine živijo v večini v ločenih gospodinjstvih od svojih staršev, tako da vsa gospodinjska opravila (čiščenje, kuhanje, likanje, pranje…) padejo na mamo, kot tudi vzgoja in nega otroka. Po preteku dopusta za nego in varstvo otroka se vsemu temu pridružijo še službene obveznosti.

Če pa je pri hiši več malčkov, je nereda in čiščenja še več. In še manj časa za urejanje doma.
Rešitev je zelo enostavna, četudi se večini staršev zdi, da jim je nedostopna. Omislite si gospodinjsko pomočnico (čistilko). Ob tem večina staršev takoj argumentira, da zanjo ni denarja. Kaj pa…če bi lahko pri vsakem dojenčku prihranili več ko 1000 EUR? Potem bi vam ostal čas za kvalitetno preživljanje časa z malčki, hkrati pa bi imeli čist dom, ki bi urejala spočita in profesionalna oseba. Ja, to je mogoče. Preizkušeno mogoče.

Eden izmed največjih stroškov je nakup plenic za enkratno uporabo. Vsak otrok od rojstva do kahlice porabi približno 5000 kosov plenic za enkratno uporabo. Temu je potrebno prišteti tudi strošek pralnih vlažnih robčkov, krem, vreč za smeti za plenice (ja, treba jih je odnašati skoraj vsako posebej…ker smrdijo). Strošek takšnih plenic znaša v povprečju 1500 eur na otroka (povprečna cena…na voljo so tudi zelo poceni variante v diskontnih trgovinah, kot tudi dražje in bolj koži prijazne). Predstavljajte si, da bi za plenice lahko zapravili le ¼ tega zneska. Bi si s tem denarjem že lahko privoščili čistilko in se tako izognili čiščenju, ter več časa namenili kvalitetnemu preživljanju časa z malčki?

Ja, to je mogoče. Potrebujete le približno 20 plenic in nekaj dodatkov, ki jih kupite samo enkrat in jih lahko uporabljate, dokler vaš malček potrebuje plenice. Gre za pralne plenice za večkratno uporabo. Izdelane so iz naravnih vlaken, so hipoalergene, ne dražijo kože in ne vsebujejo nobenih kemikalij. Z njihovo uporabo otroška koža diha in je manj nagnjena k pojavu pleničnega izpuščaja. Prav tako pa dojenčkom omogočajo, da lažje ustvarijo živčno povezavo med izločanjem in občutkom mokrote v pleničnem predelu. Otroci v pralnih plenicah so v povprečju suhi in navajeni na kahlico veliko prej, kot tisti v plenicah za enkratno uporabo. In kar je najlepše…iste plenice lahko uporabite tudi za naslednjega dojenčka, ali pa jih po koncu uporabe prodate naprej. Skupaj s plenicami lahko perete tudi pralne vlažne robčke.

Skupni strošek nakupa pralnih plenic, robčkov in ostalih pripomočkov, ter strošek detergenta, elektrike in vode je veliko manjši, kot od nenehnega nakupovanja plenic za enkratno uporabo. In ne bojte se pranja plenic. Kot starš dojenčka boste naleteli na veliko bolj ogabne situacije, kot pa je trenutek, ko se daje plenica v pralni stroj. Perejo se v stroju, sušijo se v stroju, ali na zraku. Ni jih potrebno likati, niti zlagati.

In prihranek…gre za čistilko. Tako boste lahko več časa preživeli z vašim malčkom, vrnili pa se boste v čist in pospravljen dom. Deluje. Preverite sami ;)
zapri Na spletnih straneh Moom.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.